Vandaag blies Anna Van Baelen 101 kaarsjes uit. Vanaf die dag telt de afdeling groene oase van het woonzorgcentrum in Ten Hove Mol maar liefst drie bewoners die ouder zijn dan 101 jaar. Het woonzorgcentrum huisvestte in het verleden al meerdere +100-jarigen, maar nu ook voor het eerst op dezelfde afdeling. Samen zijn Anna Van Baelen, Stans Sannen en Mathilde Cuyvers welgeteld 306 jaar oud!

Met 104 levensjaren op de teller is Mathilde Cuyvers de oudste bewoner van het woonzorgcentrum én meteen ook de oudste inwoner van Mol. Ze kent de twee andere kranige dames, Anna Van Baelen en Stans Sannen al vele jaren.

Al 9 jaren op dezelfde dag

Mathilde woont intussen maar liefst 24 jaar in het woonzorgcentrum in Ten Hove. Stans Sannen en Anna Van Baelen wonen er respectievelijk 11 en 9 jaar. Al in het oude woonzorgcentrum woonden ze op dezelfde gang en ook nu geven hun kamers uit op dezelfde zithoek.

Gedeelde passie voor Ezelen

Ze delen een gemeenschappelijke passie voor het kaartspel Ezelen en werden door de jaren heen echte vriendinnen. Het woonzorgcentrum is trots op deze dames en hoopt nog lang een thuis voor hen te zijn.